Dat je geen fan bent van wespen vinden we niet meer dan logisch. Dat je daarom wilt weten hoe je je kunt wapenen tegen dit ongedierte is dus ook zeker begrijpelijk. Daarom hebben we in deze blog de beste tips tegen wespen voor je verzameld!

Verwijder kleine nesten zelf

Als je last hebt van een wespennest dan kun je ervoor kiezen om het zelf weg te halen, al is dit eigenlijk alleen mogelijk bij de kleine exemplaren. Je moet dit doen wanneer de zon is. Ook is het belangrijk om de ingang niet te dichten. Wel moet je juist speciale anti-wespenpoeder of -spray gebruiken die je bij zowel bouwmarkten als supermarkten kunt kopen. Lees vooraf de instructies zodat je precies weet hoe je de kleine wespennest kunt verwijderen. Een grote wespennest verwijderen kun je desondanks beter over laten aan een deskundige ongediertebestrijder.

Draag geen felgekleurde kleding

Felle kleuren en vrolijke patronen zijn tegenwoordig hartstikke hip, maar ze zijn niet handig als je geen last wilt van wespen. Zulke designs vindt dit ongedierte namelijk fantastisch! Draag daarom kleren die niet felgekleurd zijn, maar juist een groene, lichtbruine of witte tint hebben. Als je wespen op afstand wilt houden dan zouden dit je go-to kleuren moeten zijn.

Gebruik weinig parfum en deodorant

Dat je gek bent op parfum is niet meer dan logisch, de wespen zijn het hier zelfs volledig mee eens! Met name de bloemige luchtjes worden als lekker gezien door de beestjes, ga dus toch echt zonder parfum op de hort op. Een geurloze deodorant kun je bijvoorbeeld wel gebruiken, maar parfum met een zoete geur moet je helaas echt achterwege laten.

Sommige geurtjes vinden wespen vies

Wespen verjagen kun je doen met behulp van diverse huis-tuin-en-keukenartikelen. Denk bijvoorbeeld aan schoteltjes azijn waar kruidnagel, koffie of citroensap in hebt gedaan. Dit vinden wespen echt ronduit verschrikkelijk. Als het beestje alsnog veel trek heeft dan zullen deze vieze geurtjes helaas alsnog niet voldoende zijn om hem weg te houden.

Wacht tot de wespen dood gaan

Als je een wespennest in je tuin hebt, hoef je het niet per se direct te (laten) verwijderen. In de winter gaan de vliegende beestjes namelijk sowieso dood! Als je het nest ontdekt in de herfst of aan het einde van de zomer dan kun je er dus voor kiezen om gewoon even te wachten totdat alle wespen gestorven zijn. Een kind kan de was doen!