Als jij last hebt van wespen, dan wil je hier natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van af. Vooral wanneer er ook kinderen in de buurt spelen, is het wel zo prettig dat jij je geen zorgen hoeft te maken of dat er iemand gestoken wordt. Daarnaast is het ook gewoon geen fijn idee dat er tientallen en zelfs wel honderden wespen ergens opgehoopt zitten. Kortom, je wilt er dus zo snel mogelijk van af! Maar hoe doe je dat? In dit artikelen geven we je een aantal tips en voordat je het weet ben je verlost van het wespennest.

Hoe laat je een wespennest verwijderen? 

Voor het laten verwijderen van een wespennest heb je absoluut een wespenbestrijder nodig. Het is namelijk een klusje wat gepaard gaat met de nodige risico’s. Wanneer je dus zelf het idee hebt om dit wel ‘even’ te kunnen doen, dan heb je het goed mis! Wespen kunnen namelijk ontzettend vervelend steken. Daarnaast is het zo, dat wanneer er één wesp het gevoel heeft dat ie in gevaar is, ook alle andere wespen worden ingelicht. Dat betekent, dat alle wespen direct in de aanval zullen gaan. De kans dat je vele wespensteken krijgt te verduren, is dan erg groot. Daarom is het belangrijk dat je een professional inhuurt om deze klus te klaren.  

Wespennest in je huis

Niet alleen vinden wespen het fijn om via de buitenkant van je huis een mooi plekje op te zoeken. Ook kan het zo zijn dat er een nest ín huis aanwezig is. Je kunt dit herkennen aan het feit dat ze dan rondom de ramen voorzichtig blijven rondvliegen en ook lopen. Vaak zoeken ze dan namelijk naar een ingang om zo het nest te kunnen bereiken. Zo zien we vaak dat ze zich nestelen in de spouwmuur of onder het dak. Heb je het gevoel dat er een nest zit, probeer dan absoluut niet de ingang van het nest te blokkeren. Dit kan er namelijk voor zorgen dat ze in paniek raken en wanneer ze dan eenmaal vrij zijn, kunnen ze extreem agressief worden.  

Zo vind je een wespenbestrijder 

Wespen in huis is natuurlijk een ware nachtmerrie. Toch kun je tegenwoordig met één belletje relatief snel iemand laten komen die het voor je regelt. Ook kun je vaak via het internet tal van verschillende bestrijders vinden die jou kunnen ontdoen van je wespennest. In bijna elke woonplaats is er wel een wespenbestrijder te vinden.